zondag 29 mei 2011

Stad van schepen; Stravaganza 5 - Mary Hoffman

(bericht oorspronkelijk gepubliceerd op 12 mei 2011)

Als ze een zakje met oude mozaieksteentjes vindt, belandt de verlegen 16-jarige Isabel in Talia, een land dat Italië had kunnen zijn in de middeleeuwen. Ze blijkt te kunnen stravageren. Wat volgt is een turbulente, slapeloze periode waarin ze elke nacht in haar slaap in Talia toeft. De vrienden die ze daar maakt in de stad Classe hebben haar nodig in hun strijd tegen de familie De Chimici die met het Poortersvolk samenzweert en de andere Taliaanse steden zo wil inlijven. Uitgekookte intriges, ingewikkelde familieverhoudingen én een bombastische zeeslag... Terwijl het leven in het heden gewoon doorgaat en Isabel vrienden wordt met andere zogeheten Stravaganza en steeds meer uit haar schulp kruipt.

Wat een feestje weer dit 5e deel van de Mary Hoffmans' Stravaganza serie! Alle bekende personages uit de vorige delen weer bijeen. De mix van fantasy, geschiedenis en Young Adult elementen is erg geslaagd. Young Adult ja, want hoewel dit 5e deel net als de oorspronkelijke, eerdere delen is uitgegeven in typische kinderboeken lay-out, is dit verhaal weer uitermate geschikt ook voor de leeftijd van 14-21 jaar (en ouder)(voor iedereen!)

Dus negeer de -overigens mooie- kaft óf begin de serie te lezen in de recent verschenen YA paperback uitgaven. Deel 1 t/m 3 zijn inmiddels te koop en deel 4 ongetwijfeld binnenkort ook. En dan nog: voor wie de smaak eenmaal te pakken heeft maakt een kaft eigenlijk ook helemaal niks meer uit!

ØØØØO



















Auteur(s): Mary Hoffman
Serie: Stravaganza
NUR: Fictie 13
ISBN: 9789047515869 
Gebonden, € 19,99, 362 pagina's, 2011
Uitgever: Van Goor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten