zondag 29 mei 2011

De laatste goede man - A.J. Kazinski

(bericht oorspronkelijk gepubliceerd op 18 mei 2011)

Bovennatuurlijke thriller zonder hocus pocus of hoogdravendheid. Vlot, filmisch en een soms tergend spannend verhaal dat stof tot nadenken geeft.

Over de hele wereld zijn er binnen een jaar 34 doden met onverklaarbare tatoeages op hun rug gevonden. Een Deense politieman wordt er door een Italiaanse collega op gewezen dat het gaat om zogenaamde Rechtvaardigen. Rechtschapen mensen die volgens joodse mythen -zich onbewust van hun rol- elke generatie behoeden voor de ondergang van de mensheid. Nu zijn er nog maar twee over... Wat volgt is een race tegen de klok om de locatie en identiteit van de volgende slachtoffers te achterhalen.

De tijdsdruk maakt het boek bij vlagen tenenkrommend spannend en er zitten een paar verrassende wendingen in het verhaal. Beladen onderwerpen als wat is Goed en wat is Kwaad en is er leven na de dood komen opvallend nuchter aan bod en zelfs voor sceptici blijft het verhaal acceptabel en leesbaar. Teveel in detail treden zou ten koste gaan van de spanning, dus dat doe ik niet. Gewoon lekker zelf lezen, dit boek is beslist een aanrader in het (sub)genre.

ØØØØO



















Auteur(s): A.J. Kazinski
NUR: Thriller
ISBN: 9789044517934 
Paperback, € 15,00, 476 pagina's, 2011
Uitgever: Geus, Uitgeverij De

Geen opmerkingen:

Een reactie posten