zondag 29 mei 2011

Ivanne; De titanium uil 1 - Laura Vos

(bericht oorspronkelijk gepubliceerd op 28 april 2011)

Spannend jeugdverhaal dat zich afspeelt in de toekomst. Ivanne heeft al van jongsafaan nachtmerries over een gevaarlijke uil. Zij en haar broer mogen met hun ouders mee op hun archeologische expeditie. Hun met illegale software voorziene robot hondje Rexi smokkelen ze mee. Op het vulkaaneiland ontdekken ze dat er rare dingen gaande zijn en Ivanne krijgt steeds meer last van visioenen. Wanneer de vulkaan tot uitbarsting komt en alle hoop op overleving verloren lijkt, speelt Rexi een belangrijke rol. Of verergert hij de zaken alleen maar?

Aardig, fantasierijk boek. Het speelt zich af in 2040, maar wat opvalt is dat internet ("intronnet") nog maar weinig ontwikkeld is en er sprake is van allerlei taboes op nanotechlogisch gebied. Eigenlijk had het verhaal net zo goed in het heden kunnen plaatsvinden, misschien was dat voor de logica en geloofwaardigheid van het verhaal zelfs beter geweest.

Aparte mix van een avonturenverhaal, fantasy en sf. Het wordt tijd dat deel 2 verschijnt.

ØØØOO



















Auteur(s): L. Vos
Serie: De Titanium Uil
NUR: Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
ISBN: 9789081320115 
Paperback, € 13,95, 246 pagina's, 2008
Uitgever: Buitenzorg

1 opmerking:

  1. Mooie recensie! Ik heb dit boek ook met veel plezier gelezen, zat op het puntje van mijn stoel, hoewel ik zelf al volwassen ben. Vergeet niet dat het uit kwam in 2008, toen nog niemand had gehoord van nanotechnologie. Als je het zo bekijkt was ze haar tijd vooruit. Ben benieuwd hoe het verder gaat. We wachten af…

    BeantwoordenVerwijderen