donderdag 2 juni 2011

Versluiering - Monaldi & Sorti

Boekje speciaal geschreven en uitgegeven voor juni 2011, de Maand van het Spannende Boek, en momenteel dus alleen kado te krijgen bij besteding van E12,50 of meer aan boeken in de boekhandel.

Hoewel schrijversechtpaar Monaldi&Sorti erg bekend schijnt te zijn -misschien ook vooral vanwege de 'ban' op hun boeken in Italië- was het tot nu toe aan mij een beetje voorbij gegaan. Dit boekje kan beschouwd worden als een soort prequel op hun historische thrillerserie omtrent de eunuch/zanger/spion Melani en zijn trouwe secretaris.

Het verhaal speelt zich af aan het Franse hof in 1647 waar Melani's toneelzangersgroep in vreemde, haast onmogelijke omstandigheden een opera moet gaan opvoeren. Sabotage komt van alle kanten en na wat speurderij blijkt de opvoering gebruikt te worden voor politieke doeleinden. Gebaseerd op historische feiten, met een ondoorzichtig plot dat doet denken aan Umberto Eco.

Hewel het verhaal niet erg spannend is en de schrijfstijl bepaald niet meeslepend, maken de laatste twaalf pagina's van de epiloog waarin het ingenieuze complot uit de doeken wordt gedaan verrassend veel goed. Ik was uiteindelijk toch enigszins onder de indruk van de plot en constructie van deze -zwáár aan korte lengte gebonden- novelle. En ben daardoor toch wel benieuwd geworden naar de dikke pillen van Monaldi&Sorti. Binnenkort komt het vierde deel uit van hun serie, dus wie weet.

ØØØOO
















Auteur(s): Rita Monaldi Francesco Sorti
Paperback,96 pagina's, 2011
Uitgever: Stichting CPNB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten