zondag 19 juni 2011

Rachel, of het mysterie van de liefde - Geert Kimpen

Net als De Kabbalist een prachtige uiteenzetting over de liefde. ‘Verliefdheid’ van een puberend wicht, felle lichamelijke passie, vanzelfsprekende liefde tussen soulmates, opofferende ouderliefde… En dat in krachtige, rake bewoordingen. Een boek om citaten uit over te nemen.
De jonge, uitzonderlijk mooie Joodse Rachel raakt door omstandigheden verstrikt in de netten van een onethische, maar charismatische katholieke priester die haar voor zijn karretje spant. Hij wil van haar de moeder van de nieuwe Messias maken en zo zijn eigen naam onsterfelijk maken.
Simpel en rechtlijnig verteld, maar vol verwikkelingen en kleine verrassingen die schokkend en tegelijkertijd amusant werken-  op het eind soms zelfs enigszins aan een klucht doen denken. Dit terwijl de religieuze achtergrond  serieus genoeg is- Kimpen heeft een juiste toon gevonden. Zonder direct een standpunt tegenover welke religie -of de levenskunst kama sutra!-  dan ook in te nemen laat Kimpen zijn personages stuk voor stuk tot zelfinzicht komen. En concludeert: niemand is zonder fouten. En pas dan als je iemand mét zijn fouten accepteert kun je spreken van ware liefde. Ware woorden.

ØØØØO



















Auteur(s): Geert Kimpen
Ondertitel: of het mysterie van de liefde
NUR: Literaire roman, novelle
ISBN: 9789029572996
Paperback, € 18,95, 375 pagina's, 2011
Uitgever: Arbeiderspers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten