dinsdag 7 juni 2011

Lilith - Christoph Marzi

Vervolg op Lycidas. Zo verrassend origineel als het eerste is (logischerwijze) dit tweede deel niet, maar Marzi weet wel weer dezelfde grimmige, duistere sfeer en spanning te wekken.

Trickster (lees: mindreader)  Emily Laing en haar beste vriendin Aurora moeten zich weer in de ondergrondse oeroude metropool wagen om het raadsel omtrent nieuwe dodelijke wezens op te lossen- en te verjagen. Daarbij worden ze bijgestaan door oude bekenden, maar ontmoeten ook nieuwe bondgenoten, onder andere in de metropool die ook onder Parijs blijkt te bestaan. Vooral ook ontmoeten ze oude én nieuwe vijanden. En allemaal hebben ze hun eigen verhaal en verleden, niets blijkt te zijn zoals het lijkt.
Vrij donkere, hedendaagse fantasy, te scharen onder de noemer Young Adult. Want, zoals Marzi het zelf stelt, zijn boeken gaan over het zoeken naar de eigen identiteit en een plaatsje in de maatschappij. Daarbij staan zijn personages er vaak eenzaam en alleen voor. Die sfeer, balancerend tussen depressiviteit en optimisme, weet hij geweldig en op karakteristieke  wijze weer te geven. Op naar een volgend boek wat mij betreft.
















Auteur(s): Christoph Marzi
NUR: Fantasy

ISBN: 9789024531028 
Paperback, € 19,95, 448 pagina's, 2010
Uitgever: Luitingh



Auteur(s): Christoph Marzi
NUR: Fantasy
ISBN: 9789024531028
Paperback, € 19,95, 448 pagina's, 2010
Uitgever: Luitingh


Geen opmerkingen:

Een reactie posten