zondag 11 september 2011

De kinderdief - Brom

Voor wie van (cross-over) Fantasy houdt maar niet staat te springen om aan een lijvige serie te beginnen is dit een interessante stand-alone van ‘slechts’ 500 pagina’s.

De Amerikaanse auteur Brom combineert in zijn derde fantasyroman (eerste uitgave in het Nederlands vertaald) het hedendaagse leven in New York met oude verhalen. Het verhaal van Peter Pan, en dan in de tegenwoordig wat minder bekende, duistere versie van J.M. Barrie die heel wat minder leuk en schattig is dan veel verfilmingen doen vermoeden. Daarnaast speelt het verhaal zich af in het mythische Avalon en maakt hij gebruik van vele elementen uit de Arthuriaanse legenden en van Keltische wezens.

Peter is de kinderdief. Hij lokt kansloze kinderen in New York mee naar het betoverde prachtige eiland Avalon. Waar hij ze vervolgens opleidt tot ‘Duivels’ om te vechten voor het voortbestaan van Avalon en de kinderen bij bosjes sterven. Veertienjarige Nick is de eerste die zich niet voor deze zaak wil offeren en Peter wordt gedwongen een en ander van zichzelf onder ogen te zien.

Een grimmig verhaal dus: een rijk, spannend maar bovenal duister sprookje. Brom doet een poging de beweegredenen van Peter en Nick psychologisch te verklaren- hij slaagt daarin beter bij Peter dan bij Nick. Helaas is Peters karakterontwikkeling echter niet van blijvende aard. En dat is jammer, want in die visie blijft magie uiteindelijk gekoppeld aan aggressiviteit.

Brom is in de VS eveneens een bekend Game Art illustrator. De Kinderdief is dan ook rijkelijk verlucht met prachtige illustraties en prenten. Je moet van dit soort Fantasy Art houden, maar dat geldt voor heel dit boek.

ØØØOO



















Auteur(s): Brom
NUR: Fantasy
ISBN: 9789028424135 
Paperback, € 24,90, 498 pagina's, 2011
Uitgever: WB Fantasy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten