donderdag 3 november 2011

Hart van inkt - Cornelia Funke

Altijd al een oogje op dit boek (of eigenlijk deze trilogie, dit is het eerste deel) gehad. Nu dan eindelijk gelezen. Als ik geweten had dat het over boeken ging had ik dat zeker éérder gedaan! Dat Cornelia Funke goed kan schrijven wist ik al, maar dat haar fantasy –officieel voor kinderen- zó spannend, meeslepend en opvallend ríjk is heb ik dan nu gelukkig ook ontdekt.

Meisje Meggie en haar vader, boekbinder Mo, vluchten met oudtante en eveneens hartstochtelijk biobliofiel Elinor naar Italïe. Vuurvreter Stofvinger waarschuwt hen namelijk dat boosaard Capricorno hen op het spoor is: hij aast op een geheimzinnig boek genaamd Hart van inkt. Het blijkt dat Mo een geweldig maar ook gevaarlijk voorleestalent heeft. Als hij voorleest verschijnt er van alles uit het boek… maar verdwijnt ook het een en ander ín het boek! Meggie maakt kennis met een bonte stoet aan leuke en minder leuke figuren die allemaal hun eigen motieven hebben om het bewuste boek te bemachtigen.  Wat volgt zijn ontvoeringen, boekverbrandingen, mesgevechten... en dan moet Meggie ook nog nieuwe inzichten in zichzelf en in haar lang geleden verdwenen moeder zien te verwerken.
Een herkenbaar verhaal voor alle boekenliefhebbers, qua boekcitaten die elk nieuw hoofdstuk inleiden en qua liefde voor boeken in het algemeen.  Dit maakt dat het boek geschikt is voor alle leeftijden.  Wat mij betreft een must-have, dit boek. Want wie heeft er als fervent lezer niet ooit –of zelfs nóg!- stiekem de wens gehad zelf een avontuur ‘als in een boek’ te beleven?

ØØØØØ



















Auteur(s): C. Funke
NUR: Fictie 13
ISBN: 9789045101828 
Gebonden, € 17,95, 560 pagina's, 2005
Uitgever: Querido Kinderboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten