dinsdag 1 oktober 2013

Je bent super... Jan! - Harmen van Straaten

Dankzij de buurman raakt Jan zijn ouders kwijt, zo kun je dat wel stellen (hoewel die arme mijnheer Stromboli  wel heel makkelijk overal de schuld van krijgt). En zo belandt Jan vervolgens dankzij het Ministerie van Alleenstaande en in de Steek Gelaten Kinderen in de vreselijke Kostschool IJsendoorn. Jan is net even niet helemaal super en dat is lastig, want hij heeft zijn superkrachten daar juist hard nodig. Er gebeuren daar rare dingen en daarvan is het wraakzuchtige spook dat rondwaart niet eens het ergste...
In krap 96 pagina's lees je hoe Jan zich redt (en de anderen). Aan de omslag van het gratis kinderboekenweekgeschenk valt niet goed in te schatten om wat voor soort verhaal het gaat... Grappig? Opbeurend (en dus verdrietig)? Het lijkt een béétje saai, misschien ... Maar wie Jan al kent uit eerdere boeken van schrijver en illustrator Harmen van Straaten weet dat het boekje best spannend én grappig zal zijn, vol met grappige tekeningen.
En dat is ook zo. Jan beleeft een Harry Potter en Roald Dahl avontuur ineen. Niet zó grappig en origineel als het kinderboekenweekgeschenk als de afgelopen twee jaar en vooral geschikt voor wat jongere lezers. (Maar een cadeau gekregen boekje is hoe dan ook wel.... super)

ØØØOOTijdens de Kinderboekenweek van woensdag 3 oktober t/m zaterdag 13 oktober 2013 krijg je dit boekje cadeau van je boekhandel bij aankoop van E10.00 aan kinderboeken.

Auteur(s): Harmen van Straaten 
Uitgever: Stichting CPNB
Paperback, 95 pagina's, 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten