zondag 20 oktober 2013

Superhelden.nl2 - Marcel van Driel

Zo maar, ineens, totaal onder de radar, blijkt hij er al een tijdje te zijn: Superhelden.nl2! Twee jaar geleden schreef Marcel van Driel het eerste deel. Toen was niet helemaal duidelijk dat het een eerste deel betrof. En was het nog helemaal niet zo zeker óf er werkelijk een vervolg zou worden uitgegeven. Dus wel, gelukkig. Even diep ademhalen en go for the ride… Want je wordt weer meedogenloos meegesleept.

Eigenzinnige Iris is zeer tegen haar zin teruggekeerd naar Pala, het onbekende eiland waar Mr. Oz kinderen traint tot superhelden die de wereld moeten gaan redden. Haar ontsnapte broer Justin vertrouwt het niet en Iris moet op onderzoek uit. Wat zijn nou precies de plannen van Mr. Oz? Vervelend genoeg wordt ze in de gaten gehouden door de leiding, waaronder Fiber en Alex (waar ze –nog vervelender- verliefd op is). Helemaal lastig wordt het als alle Superhelden in spe de Laatste Test moeten doen en ze dagenlang worden afgebeuld. Dat kan haast niet goed gaan, terwijl de tijd al zo dringt…

Net als het eerste deel is het toeven in een tot leven gebrachte game. Jurassic Pala- een aardige hint naar het soort game waarin Iris en haar vriendin YunYun zich staande moeten zien te houden. Opnieuw bepaald geen kinderachtig spel. Géén kansen op je stamina op te krikken, nee, falen betekent gewoon keihard ‘einde oefening‘. En het hele drama is nog niet afgelopen. Marcel van Driel werkt momenteel aan een derde (slot)deel, wat erg prettig is om te weten, al betekent dat misschien wel weer een poosje wachten. So be it, als het er maar komt.

Nu de Superhelden serie vorm aanneemt doet het zich absoluut meer gelden. ‘Triviaal’ was mijn eerdere omschrijving, en dat gaat met dit tweede deel nog steeds op: maar niet negatief bedoeld. Het verhaal is vrij “plat”, zonder veel diepgang en persoonlijke ontwikkeling, maar daar staat tegenover dat vaart en spanning soms bijna niet te houden zijn. Razendsnelle actie, een game experience in een fantasievolle boekvorm- het is hoe dan ook weer eens iets anders dan naar een computerscherm turen. En niet te vergeten, je steekt er ook nog wat Engels van op.

Voor gamers zijn de Superhelden boeken echt een aanrader. En voor niet-gamers die de smaak te pakken hebben gekregen: check de site Superhelden.nl. Kun je de avonturen online naspelen. 

ØØØØO






















Auteur(s): Marcel van Driel 
NUR: Fictie 10 
ISBN: 9789026132896 
Gebonden, € 14,95, 256 pagina's, 2012
Uitgever: de Fontein Jeugd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten