zondag 11 september 2011

Aan mijn jongere ik - Viola Welling & Steven de Jong

Openhartige brieven van bijzondere Nederlandse vrouwen

Bijna iedereen die op een gegeven moment terugblikt op zijn –of in dit geval háár- leven ziet wel een of meerdere belangrijke keerpunten. Van die momenten waarop beslissingen zijn genomen die van allesbepalende invloed bleken te hebben op de rest van het verdere leven. Dit boek gaat over dat soort momenten en beslissingen die positief uitpakten.

Drieëndertig bekende en minder bekende Nederlandse vrouwen krijgen de kans om in een brief hun fictieve jongere ‘ik’ te leiden, te waarschuwen of te troosten. Stuk voor stuk tonen die brieven hoe deze vrouwen voor moeilijke situaties en beslissingen stonden en daar vaak succesvol, krachtiger en gelukkiger uitkwamen.  

Een bijzonder boek voor vrouwen. Verrassend herkenbaar, wat erg leuk is bij bekende vrouwen als Annemarie Jorritsma, Joke Bruys of Caro Emerald. Sommige brieven spreken meer aan dan andere – zo is er opvallend onderscheid qua toon en inhoud tussen de creatief succesvolle en de zakelijk succesvolle vrouwen – maar vrijwel elke brief geeft inzicht. Inzicht in praktische oplossingen ofwel in heftige emoties. Ze kunnen troost en hoop bieden, zonder overigens ook maar ergens overdreven lyrisch of dramatisch te klinken. Hoe dan ook werkt het boek stimulerend en motiverend. Erg geschikt om cadeau te geven of te krijgen!

ØØØØO


















Auteur(s): Steven de Jong Viola Welling
Ondertitel: openhartige brieven van bijzondere Nederlandse vrouwen
NUR: Literaire non-fictie algemeen
ISBN: 9789021805511 
Paperback, € 18,95, 224 pagina's, 2011
Uitgever: Sijthoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten